Hozzávalók 12 adaghoz

A túrós krémhez

450 g félzsíros tehéntúró

150 g 12%-os tejföl

1 citrom reszelt héja

250 ml tejszín

2 csomag zselatin

Édesítőszer

A gyümölcsös krémhez

400 g gyümölcs (erdei vegyes gyümölcs)

250 ml tejszín

2 csomag zselatin

Édesítőszer

 

Elkészítés

A túrót áttörjük a tejföllel és összekeverjük a reszelt citromhéjjal és az édesítőszerrel. A krémet kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk. 2 csomag zselatint elkészítünk és a krémhez adjuk, majd egy gluténmentes tortalapra halmozzuk és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

A gyümölcsöket az édesítőszerrel együtt leturmixoljuk, majd összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel és az elkészített zselatinnal.

A krémet a túrós rétegre öntjük és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

Egy adag étel tápanyagtartalma

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
204 kcal 8 g 15 g 8 g

 

Hozzászólások