10169337_1564994043792209_5305866332845902688_nHozzávalók 10 adaghoz

A piros krémhez

200 g félzsíros tehéntúró

50 g joghurt

Édesítőszer

50 g ribizli

A fehér réteghez

200 g félzsíros tehéntúró

50 g joghurt

Édesítőszer

1 citrom reszelt héja

A zöld réteghez

200 g félzsíros tehéntúró

50 g joghurt

Édesítőszer

Zöld színű ételfesték

A tetejére

100 g gyümölcs

1 csomag zselatin

 

Elkészítés

A zöld réteget készítjük el elsőként. Ehhez a túrót egy villával puhára törjük a joghurttal, majd édesítjük és hozzáadjuk az ételfestéket. A krémet egy pohár aljába terítjük és félretesszük.

A fehér krémhez a citrom reszelt héját összekeverjük a joghurttal áttört túróval és a zöld réteghez adjuk.

A piros réteghez a ribizliket megfőzzük a saját levükben, majd a túróhoz adjuk és édesítjük. A túrós masszának nem szabad nedvesnek lennie, mert eláztatná a többi réteget is. A piros részt a fehérre kanalazzuk.

A pohárkrém tetejére gyümölcsöket teszünk és egy zselatinnal leöntjük.

 

Egy adag étel tápanyagtartalma10169337_1564994043792209_5305866332845902688_n10169337_1564994043792209_5305866332845902688_n

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
100 kcal 10 g 5 g 4 g

 

Hozzászólások