Hozzávalók 8 adaghoz
400 g gluténmentes lisztkeverék
600 ml 1,5%-os tej
3 db tojás
100 g cukor
80 ml étolaj
1 db citrom
Vaníliás cukor
Mazsola
Sárgabarack lekvár
Elkészítés
Habüstben a tojássárgáját, vajjal és a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadva a megmosott, áztatott mazsolát, vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, tejet, lisztet 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük, majd lazítjuk a maradék keményre vert tojásfehérje habbal. Az így kapott palacsintasűrűségű tésztát magas szélű tepsiben hevített olajba öntve, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, lapátkanállal gyakran széttördelve, morzsalékos állományúra sütjük. Tálaláskor simára kevert lekvárt, fahéjas cukrot adunk hozzá.
Egy adag étel tápanyagtartalma
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
365 kcal | 11 g | 13 g | 51 g |