Hozzávalók 8 adaghoz

400 g gluténmentes lisztkeverék

600 ml 1,5%-os tej

3 db tojás

100 g cukor

80 ml étolaj

1 db citrom

Vaníliás cukor

Mazsola

Sárgabarack lekvár

 

Elkészítés

Habüstben a tojássárgáját, vajjal és a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadva a megmosott, áztatott mazsolát, vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, tejet, lisztet 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük, majd lazítjuk a maradék keményre vert tojásfehérje habbal. Az így kapott palacsintasűrűségű tésztát magas szélű tepsiben hevített olajba öntve, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, lapátkanállal gyakran széttördelve, morzsalékos állományúra sütjük. Tálaláskor simára kevert lekvárt, fahéjas cukrot adunk hozzá.

 

Egy adag étel tápanyagtartalma

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
365 kcal 11 g 13 g 51 g

 

Hozzászólások