Hozzávalók 8 adaghoz

100 g gluténmentes lisztkeverék

100 g margarin

1 tojás

50 g porcukor

1 ek. útifűmaghéj

200 g túró

Kapor

1 ek. porcukor

2 ek. 12%-os tejföl

 

Elkészítés

A lisztből, a margarinból, a tojásból és a cukorból tésztát gyúrunk. Adhatunk hozzá egy ek. útifűmaghéjat is. Az elkészült tésztát egy jól kimargarinozott tepsibe nyújtjuk körülbelül 0,5 cm vastagságban. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sülési idő felénél a tésztát sűrűn megszurkáljuk villával. A túrót a tejföllel és a kaporral áttörjük, cukorral ízesítjük és a tésztalapra kenjük. 180 fokos sütőben további 20-30 percen keresztül sütjük.

 

Egy adag étel tápanyagtartalma

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
380 kcal 3 g 29 g 27 g

 

Hozzászólások