Hozzávalók 4 adaghoz

A bárányhoz:

800 g báránycomb

10-12 gerezd fokhagyma

Friss rozmaraing

Olíva olaj

A salátához

2 fej cikória saláta

2 ek. olíva olaj

1 ek. borecet

Mustár

 

 

Elkészítés

A megtisztított húst egy hegyes késsel több helyen megszurkáljuk és a mélyedésekbe rozmaringot és fokhagymát dugunk. A megtűzdelt combot serpenyőben hevített olajba tesszük és minden oldalát kérgesre sütjük. A combot ezután egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük és leöntjük a visszamaradt olajjal és 1 dl vízzel. Alufóliával lefedve 190 fokon 1,5 órán keresztül főzzük, majd eltávolítjuk a fóliát és a comb felszínét aranybarnára sütjük.

A comb alól a zsiradékot és a húslevet leszűrjük, majd olajjal, borecettel és mustárral elkeverjük. Ezzel a páclével öntjük le a megtisztított és felszeletelt salátát.

 

Egy adag étel tápanyagtartalma

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
507 kcal 41 g 37 g 2 g

 

Hozzászólások