Hozzávalók 4 adaghoz

A sonkatekercshez:

200 g gépsonka

50 g margarin

50 g kukoricaliszt

20 g ecetes torma

1,5 dl 1,5%-os tej

Őrölt fehér bors

Szerecsendió

A salátához:

2 fej cikória saláta

3 ek. tökmag

1 ek. napraforgómag

1 ek mustár

3 ek olíva olaj

 

Elkészítés

A margarint felhevítjük és meghintjük liszttel, majd forró tejjel felöntve besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és ecetes tormával ízesítjük. A masszát a sonkaszeletekre tesszük és felhengereljük.

A salátához a mustárt és az olívaolajat elkeverjük, majd a felszeletelt cikórialevelekre öntjük. Tökmaggal és napraforgómaggal megszórva tálaljuk.

 

Egy adag étel tápanyagtartalma

 

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
433 kcal 22 g 31 g 16 g

 

Hozzászólások